Uniek lichtvoetig Knabstrupper hengstveulen

Prijs: €2.900,00 | Geplaatst: ma, 2024-09-09 22:25

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
0 jaar
Stokmaat:
164 cm
Kleur:
Vos
Ras / stamboek:
Overige paarden
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Karina
Vader: 
Spotilas Boesgaard
Vader van moeder: 
Dinoso

Te koop aangeboden

Eerste en enige Spotilas Boesgaard veulen in Nederland uit een Knabstrupper stamboek merrie met volledig papier. Het veulen genaamd Einstein zal dan ook volledige papieren van het Deense Knabstrupper stamboek (Knabstrupper foreningen for Denmark) verkrijgen.

Einstein is mei 2024 geboren en lijkt vooralsnog een voskleurig hengstveulen, maar het later tot uiting komen van enige mate van appaloosa kenmerken is niet uitgesloten. Hij heeft 2 witte sokken achter en een bles. Verwachte stokmaat zal tussen de 1.60 en 1.68m zijn. Beide testikels zijn ingedaald, dus bij latere castratie zal dit via een reguliere procedure kunnen worden uitgevoerd. Beenzetting, beenstand en bouw zijn correct en passend.

Qua karakter is het een geinteresseerd, slim en energiek veulen. Hij is bekend met vaststaan, voeten optillen en borstelen en dit gaat prima. Gezien zijn leeftijd moet hij uiteraard nog veel van de wereld leren. Zijn beweging is lichtvoetig en goed dragend vanachter. 

Uiteraard loopt hij met 4 maanden leeftijd nog bij zijn moeder in de weide. Hij is aan de maat, echter is afspenen voor eind oktober niet mogelijk. 

Registreer en log in om contact op te nemen met josalt130.
↑ Naar het begin van de pagina